Jag och min pojkvän lagade Chili con carne till middag här om dagen, åt det tillsammans med blomkålsris.
Ingredienser:
500 g köttfärs
1 vitlök
1 burk krossade tomater
1 chili
1 lök
1 burk vita bönor i tomatsås
2-3 msk tomatpuré
1 burk Kidneybönor
1 liten burk majs
Spiskummin
Svartpeppar
Vi hade även i lite extra chiliflingor.
Krydda efter smak helt enkelt!
1 blomkålshuvud
Stek köttfärsen tillsammans med hakad chili, vitlök och lök. Krydda köttfärsen efter smak. Häll sedan ner de krossade tomaterna och i med tomatpuré. Sedan i med bönorna och majsen och låt koka ihop.
Sätt vatten på en platta tillsammans med lite salt.
Ansa blomkålshuvudet. Tag sedan ett rivjärn och riv blomkålen på den grövsta sidan. Häll i det kokade vattnet i 30 sekunder. Häll sedan av i ett durkslag/sil. Låt vattnet ånga bort och sedan är det bara att äta.