Glutenfri pizza

Idag blev det pizza till middag! Jäklar vad god den blev alltså! :)
IMG_4164

Pizzabotten (Hitta receptet hos 56kilo.se)
I grundreceptet så var det tänkt att man skulle göra pizzabotten på två plåtar. För oss så räckte det dock med en plåt så jag tog allting hälften från vad som stod tidigare. Jag skriver alltså anpassat till en plåt! :)

4 ägg
2 msk fiberhusk
0,75 dl grädde
Lite salt
2,5-3 dl riven ost. (Jag tog mozzarella då jag inte ville ha någon tydlig ostsmak)

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop äggen, fiberhusk, grädde och lite salt med elvisp. Ha sedan i osten och låt stå i ca 5 minuter. Sedan har du ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Jag hällde bara ut smeten på bakplåtspappret och sedan tog jag hjälp av en slickepott för att fördela ut den. Sedan in i ugnen i ca 15 minuter. Höj sedan ugnen till ca 230-250 grader när du tar ut pizzadegen. När pizzan är ute ha då på tomatsås, ost och sedan övriga ingredienser som du tycker är goda. :) In i ugnen i några minuter tills osten har smält.

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
Oregano
Basilika
Lite honung
Några matskedar tomatpuré.

Låt tomatsåsen koka upp och sedan ska den bara få sjuda. Jag tog även en mixerstav för att få en så slät sås som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *