Middag igår…

Igår så lagade jag något som går fort och är billigt! Nämligen korv – och potatissoppa. Detta älskade jag när jag var liten speciellt när min syster lagade den, då den alltid blev överkokt och potatisen blev till smulor! 😀 Gjorde även snabba frallor till! :)

korvsoppa

Ingredienser:
600 g Falukorv (jag tog kyckling)
5-6 potatisar
1 gullök
2-3 morötter
Vatten så det täcker
1 grönsaksbuljongtärning
1 köttbuljongtärning
Hela svartpepparkorn
Några lagerblad ifall ni har det hemma.

Skala potatisen och morötterna. Hacka det sedan i lagom bitar. Hacka löken till önskad storlek. Ha ner i en kastrull och täck över med vatten. När det börjar koka ha i buljongen och övriga kryddor. Låt det koka i en 10-15 minuter ha sedan i falukorven (som ni innan har skurit i mindre bitar). Låt koka ett tag till! Ät och njut! 😉

fralla

Snabb frallor!                  6 st
Ingredienser:
6 dl mjöl (Ibland tar jag rågsikt eller vetemjöl)
1/2 tsk salt
0,5 msk bakpulver
1 msk flytande honung
3 dl vatten.
1 ägg till penslingen

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och sedan i med vattnet och honungen. Knåda ihop och dela sedan degen i sex bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ägg över frallorna så de får en fin gyllenbrunfärg. In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *