Lax och diljonmajo

Idag lagade jag lax till middag. Lax måste vara något av det godaste som finns, det och kyckling! :) Till laxen åt jag en sallad och egengjord diljonmajo som också var riktigt god! :)

IMG_4146 IMG_4147 IMG_4148

 

Dijonmajon hitta jag recept på hos 56kilo och var tvungen att testa då jag älskar dijonsenap. :)

Ingredienser
1 ägg
1-1,5 msk dijon (i orginalreceptet stod det bara 1 msk men jag ville ha ännu mer senapssmak).
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Lite persilja (jag tog fryst)
Ev. salt och peppar.

Vispa ägget och dijonsenapen i en hög tillbringare med stavmixer. Tillsätt oljan under omrörning och lite i taget så oljan hinner åka in i ägget och senapen. Tillsätt sedan vitvinsvinäger och persilja, smaka av för att veta om salt eller peppar behövs. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *