Bakade fröknäcke för några dagar sedan. Nyttigt, gott och helt glutenfritt!
2-3 dl solroskärnor
1/2 dl chiafrön
1/2 dl linfrön
2 msk fiberhusk
1 msk kokosolja utan smak och doft.
5 dl vatten
Ev. flingsalt
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Blanda alla torra ingredienser förutom saltet i en bunke. Koka 5 dl vatten och häll över i bunken så fort det har börjat koka samt kokosoljan. Rör om och sedan ha ut fröblandningen på bakplåtspapper på en plåt. Strö över lite flingsalt och in i ugnen. Efter ca 20 minuter kan du göra rutor i knäcket med hjälp av antingen en kniv eller pizzaslicer och lägga på galler i ugnen. Mitt fröknäcke fick vara i ugnen i ca 1,5 timme med värme och sedan ca 1 timme på eftervärme. Det är dock svårt att säga tid då det beror på ugn och vi har ingen varmluftsugn. Men knäcket är klart när det är hårt och inte segt, se upp så det inte blir bränt heller!
Det går självklart bra att ersätta eller lägga till andra fröer om man så vill!