Frittata

Idag blev det middag rätt sent för min del har inte direkt varit så hungrig så valde att bara göra en Frittata. Det är så enkelt att göra och blir toppengott! :)
IMG_4644
Ingredienser            1 portion
3 ägg (gärna ekologiska)
0,5 dl grädde eller creme fraiche
Ost (jag tog några skivor med gräddost, vilken ost som helst går såklart bra)
1/2 gullök
Lite spenat
Lite soltorkade tomater (innehåller en del socker men ibland får man unna sig)
Några skivor kalkon
Smör eller kokosfett att steka i.

Sätt ugnen på 225 grader (eller 200 vid varmluftsugn). Hacka löken och stek den sedan i en ugnssäker stekpanna. Rör ihop äggen och grädden. Ha i valfri mängd ost. Skiva kalkonen i bitar och soltorkade tomterna sedan ha i det i äggblandningen. Skölj spenaten och i skålen. När löken är tillräckligt mjuk har du i äggblandningen och sedan in i ugnen i ca 10-15 minuter.

Det som är så bra med Frittata är att man kan ha i de grönsaker man vill och har hemma. Kalkonen kan tas bort för vegetariskt alternativ eller för den som vill kan man ha i skinka, bacon eller kanske någon korv. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *