Idag blev det pastagratäng till middag! Den går snabbt att göra och vi hade massa kalkon hemma som vi inte skulle hinna äta upp innan den skulle hunnit blivit dålig, så lika bra att laga gratäng av det då.
Ingredienser:
Ett paket kalkon (170-200 g)
250 g makaroner (Jag använder Penne då jag tycker om när såsen åker in i pastans hål)
En burk pastasås (Jag använde Dolmio då det är helt naturliga ingredienser och det går fort)
Lite hackad basilika
Två vitlöksklyftor
Kelda Simply cheese
Riven ost (valfri mängd)
Koka pastan och sätt ugnen på 200 grader. Värm pastasåsen tillsammans med ostsåsen, ha i hackad basilika och vitlök och låt koka upp. Dela kalkonen i lagom stora bitar, tillsätt även dem i såsen. När pastan har kokat klart så häller du bort vattnet, sedan blandar du pastan med såsen och ner i en ugnssäkerform. In i ugnen i ca 10 min.
Servera gärna med en god sallad till!